Kategorie

Polityka prywatności RODO


Jakie dane o Tobie zbieramy

Jakie dane zbierane są podczas rejestracji
W celu skorzystania z niektórych funkcji naszego systemu musisz się zarejestrować. Podczas rejestracji zapytamy Cię o imię, nazwisko, adres zamieszkania, numer telefonu, adres e-mail oraz hasło, jakiego będziesz używał do logowania się na naszej stronie.

Jakie dane zbierane są podczas transakcji zakupu bez rejestracji
Dokonując transakcji zakupu towaru w naszym sklepie internetowym bez rejestracji zapytamy Cię o imię, nazwisko (firmę), adres zamieszkania, numer telefonu, adres e-mail, oraz dane dotyczące formy płatności. Dane te będą wykorzystywane w celu realizacji transakcji.

Jakie dane zbierane są automatycznie
Podczas Twojej wizyty na naszej stronie internetowej, automatycznie zbierane są dane dotyczące Twojej wizyty, np. adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego, itp.

Jakie dane zbierane są gdy kontaktujesz się z nami Gdy kontaktujesz się z nami za pomocą strony internetowej, telefonu, poczty e-mail, itp. przekazujesz nam swoje dane osobowe, np. imię, nazwisko, adres e-mail, adres zamieszkania, nr telefonu, itp.

Jak możemy wykorzystywać Twoje dane
Dane zebrane o Tobie na naszej stronie nie będą sprzedawane podmiotom trzecim. Dane zbierane podczas rejestracji będą wykorzystane w celu realizacji transakcji, w tym pobrania od Ciebie należności oraz wysłania Tobie zamówionego towaru. Twoje dane mogą w tym celu być przekazane firmie obsługującej transakcje płatnicze w celu obciążenia Twojej karty kredytowej/płatniczej. Firma ta nie będzie wykorzystywać tych danych w żadnym innym celu. Podanie tych danych jest obowiązkowe jeżeli chcesz dokonać zakupu.

Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników na naszej stronie internetowej, zbierania danych demograficznych o naszych użytkownikach lub do personalizacji zawartości naszych stron internetowych. Dane te są zbierane automatycznie o każdym użytkowniku.

Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy Tobą a naszym serwisem będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na Twoje zapytanie.

W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych, Twoje dane mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoratu zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.

W przypadku naruszenia Regulaminu naszego serwisu, naruszenia prawa, lub gdy będą tego wymagały przepisy prawa, możemy udostępnić Twoje dane organom wymiaru sprawiedliwości.

Sposoby jakimi możemy kontaktować się z Tobą

Jeżeli dokonałeś transakcji zakupu towaru, możesz otrzymać od nas maile dotyczące Twojej transakcji. Możemy również kontaktować się z Tobą telefonicznie, jeżeli będziemy mieli ważne informacje dotyczące Twojej transakcji.

Korzystanie z „ciasteczek” („cookies”)
Nasza strona internetowa może wykorzystywać „ciasteczka”, które służą identyfikacji Twojej przeglądarki podczas korzystania z naszej strony, abyśmy wiedzieli jaką stronę Ci wyświetlić. Ciasteczka nie zawierają żadnych danych osobowych.

Ewentualne zmiany naszej polityki prywatności
Zastrzegamy sobie prawo do zmiany naszej polityki prywatności poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności na tej stronie.

Obowiązek informacyjny w zakresie ochrony danych osobowych dla klientów Administratorem Danych Osobowych jest: Sklep „Kreatywny Kącik” 86-300 Grudziądz ulica Chełmińska 4

Dane osobowe przetwarzane są na podstawie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady UE) nr 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (w skrócie dalej RODO) oraz w celu: a)zawarcia i wykonywania umowy w sklepie internetowym albo zamówienia – zgodnie z art. 6 litera b RODO, b) wykonywania obowiązków prawnych ciążących na Administratorze wynikających z prawa podatkowego – zgodnie z artykułem 6 litera c RODO.

Administrator przetwarza Państwa dane osobowe w związku z prawnie uzasadnionym interesem realizowanym przez Administratora, który polega na przekazywaniu informacji marketingowych drogą elektroniczną lub telefoniczną – zgodnie z artykułem 6 litera f RODO. W przypadku danych osobowych osób trzecich Administrator zbiera dane osobowe do realizacji zamówienia w przypadku wysyłki towaru na adres inny niż osoby zamawiającej: imię i nazwisko, adres, nr telefonu. Odbiorcami danych osobowych będą: a) Poczta Polska, b) firmy kurierskie, c) w przypadku zamówień spoza UE, dane osobowe będą przetwarzać przedsiębiorstwa kurierskie zapewniające realizację zamówienie w szczególności w kraju odbiorcy zamówienia.

Okres, przez który dane osobowe będą przechowywane wynosi: a) w przypadku zarejestrowanego klienta sklepu internetowego, dane osobowe będą przetwarzane do czasu wyrejestrowania, b) w przypadku złożenia zamówienia dla celów podatkowych dane osobowe będą przetwarzane przez 5 lat od zakończenia roku podatkowego, w którym wystawiona była ostatnia faktura.

Podanie Państwa danych osobowych jest dobrowolne, konieczne jednak do realizacji umowy. W przypadku wystawienia faktury dane przetwarzane są na podstawie wymogów prawa.

W przypadku podania danych osobowych osób trzecich: Oświadczam, że posiadam właściwą podstawę prawną do przekazania danych osobowych osób trzecich oraz zobowiązuje się przekazać tym osobą informacje zawarte w niniejszym formularzu.

W przypadku nie podania danych nie będzie możliwości zrealizowania umowy/zamówienia, jednocześnie brakiem możliwości wystawienia faktury.

Zgoda na przetwarzanie danych osobowych zbierana jest wyłącznie w przypadku przetwarzania danych dotyczących informacji w celu realizacji zamówienia.

Administrator nie będzie przetwarzać Państwa danych osobowych w sposób zautomatyzowany. W przypadku profilowania oferta marketingowa będzie dopasowana do Państwa potrzeb.


Ponadto informujemy o prawie do żądania od administratora dostępu do danych osobowych dotyczących Państwa danych, o prawie ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania oraz o prawie do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, a także o prawie do przenoszenia danych i prawie wniesienia skargi do organu nadzorczego.

Kontakt: Firma zbierająca dane: Sklep „Kreatywny Kącik” 86-300 Grudziądz ul. Chełmińska 4. W przypadku innych pytań dotyczących ochrony prywatności, prosimy o kontakt korzystając z formularza kontaktowego na stronie kontaktowej lub wysyłając do nas e-mail na adres:
[email protected]

 

                                     OCHRONA DANYCH OSOBOWYCH

Obowiązek informacyjny w zakresie ochrony danych osobowych dla klientów:

Administratorem Danych Osobowych jest: Sklep „Kreatywny Kącik” 86-300 Grudziądz ulica Chełmińska 4.

Dane osobowe przetwarzane są na podstawie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (w skrócie dalej RODO) oraz w celu: a) zawarcia i wykonywania umowy w sklepie internetowym albo zamówienia – zgodnie z art. 6 litera b RODO, b) wykonywania obowiązków prawnych ciążących na Administratorze wynikających z prawa podatkowego – zgodnie z artykułem 6 litera c RODO.

Administrator przetwarza Państwa dane osobowe w związku z prawnie uzasadnionym interesem realizowanym przez Administratora, który polega na przekazywaniu informacji marketingowych drogą elektroniczną lub telefoniczną – zgodnie z artykułem 6 litera f RODO.

W przypadku danych osobowych osób trzecich Administrator zbiera kategorie danych osobowych do realizacji zamówienia w przypadku wysyłki towaru na adres inny niż osoby zamawiającej: imię i nazwisko, adres, nr telefonu.

Odbiorcami danych osobowych będą: a) Poczta Polska, b) firmy kurierskie, c) w przypadku zamówień spoza UE, dane osobowe będą przetwarzać przedsiębiorstwa kurierskie zapewniające realizację zamówienie w szczególności w kraju odbiorcy zamówienia.

Okres, przez który dane osobowe będą przechowywane wynosi: a) w przypadku zarejestrowanego klienta sklepu internetowego, dane osobowe będą przetwarzane do czasu wyrejestrowania, b) w przypadku złożenia zamówienia dla celów podatkowych dane osobowe będą przetwarzane przez 5 lat od zakończenia roku podatkowego, w którym wystawiona była ostatnia faktura.

Podanie Państwa danych osobowych jest dobrowolne, konieczne jednak do realizacji umowy. W przypadku wystawienia faktury dane przetwarzane są na podstawie wymogów prawa.

W przypadku podania danych osobowych osób trzecich: Oświadczam, że posiadam właściwą podstawę prawną do przekazania danych osobowych osób trzecich oraz zobowiązuje się przekazać tym osobą informacje zawarte w niniejszym formularzu.

W przypadku nie podania danych nie będzie możliwości zrealizowania umowy/zamówienia, jednocześnie brakiem możliwości wystawienia faktury.

Zgoda na przetwarzanie danych osobowych zbierana jest wyłącznie w przypadku przetwarzania danych dotyczących informacji o imprezach religijnych i podawanych w celu realizacji zamówienia.

Administrator nie będzie przetwarzać Państwa danych osobowych w sposób zautomatyzowany. W przypadku profilowania oferta marketingowa będzie dopasowana do Państwa potrzeb.

Ponadto informujemy o prawie do żądania od administratora dostępu do danych osobowych dotyczących Państwa danych, o prawie ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania oraz o prawie do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, a także o prawie do przenoszenia danych i prawie wniesienia skargi do organu nadzorczego.